Header image
«
»
  • Škoda, že se nám nepovedlo před skvělou diváckou kulisou vyhrát, konstatuje Filip Hronek

    02.05.2019 | Gabriela Juříková
    Škoda, že se nám nepovedlo před skvělou diváckou kulisou vyhrát, konstatuje Filip Hronek

První utkání Carlson Hockey Games se českému výběru z pohledu výsledku sice nepovedlo, ale pro Filipa Hronka měl zápas gólovou příchuť. Po devíti vteřinách ukončil přesilovku pět na tři a snížil finské vedení na rozdíl jediné branky. V čase 39:32 jej luxusní nahrávkou vybídl ke střele kapitán Jakub Voráček a mladý obránce puk namířil k druhé tyči finské brány – 2:1. Pár vteřin před koncem prvního dějství mohl dokonce vyrovnat, jen kdyby se do Voráčkovy nahrávky na osu hřiště více opřel.

Tento článek patří k zápasu FIN - CZE 3:2

Ze zámoří se vrátil před dvěma dny a hned byl Filip Hronek vtažen do ostrého zápasu. Český obránce ale zazářil aktivitou, snížil soupeřovo vedení a měl na hokejce dokonce srovnání. Ale k tomu scházelo pomyslné hokejové štěstí. „Ještě to sice nebylo ono, ale necítil jsem se úplně špatně. Asi pomohlo, že jsem se na hotelu před zápasem trochu prospal,“ konstatoval po zápase hráč s číslem sedmnáct. „Na druhou stranu je lepší být hned po příletu v zápasovém vytížení než ležet na hotelu. Pro mě to určitě lepší je. A věřím, že si rychle zvyknu i na změnu velikosti hřiště.“

Gól byl nabíjecím elementem, který po změně stran odstartoval zlepšení hry. „Gól mě samozřejmě těší, ale víc, kdyby se povedlo před tak skvělou diváckou kulisou vyhrát,“ konstatuje Hronek zklamaně. „Byli jsme silní na puku, víc se tlačili do brány a gólmanovi dělali problémy. A hlavně si dávali na dobře bruslící Finy pozor vzadu, aby nám neujížděli do brejků jako v první třetině,“ uzavírá hodnocení utkání hradecký odchovanec.

Důvěra trenéra Říhy v jednadvacetiletého obránce je asi veliká, když jej postavil do přesilovky pět na tři. „Je to příjemné, ale taky zavazující. Na tréninku jsme je trénovali a ještě na ledě si řekli, jak to budeme hrát, a jsem rád, že to vyšlo.“ Filip Hronek má po zápase s Finskem na kontě dva reprezentační góly a jestliže nastoupí v dalších dvou zápasech Carlson Hockey Games, tak možná konto navýší.