Header image
«
»
  • Finsko jako poslední zahraniční štace před MS

    20.04.2016 | Šárka Kulhánková
     Finsko jako poslední zahraniční štace před MS

Hokejisty českého národního týmu čeká před MS v Rusku poslední prověrka v zahraničí. Svěřenci trenéra Vůjtka vyrazili na sever Evropy do chladného Finska, kde ve dvou utkáních vyzvou domácí národní tým. Do čtvrtečního zápasu zasáhnou čerstvé posily z NHL - Jiří Sekáč a Michal Jordán. Do sestavy se vrátí také zkušený obránce Jan Kolář a svatyni bude hájit Dominik Furch.

Tento článek patří k zápasu FIN - CZE 2:3

”Finové pro nás budou hodně nepříjemným soupeřem, který má perfektně propracovanou obranu. Všechny zápasy s nimi jsou v podstatě stejné, hrají to tak roky. Jakmile mají šanci, tak důrazně napadají, potom se odsouvají na červenou čáru a velice důsledně ji brání. Přes to střední pásmo se proti nim dost těžko prosazuje," nastínil trenér Vůjtek před dvojzápasem ve Finsku. "Těžko se dostává před jejich bránu, většina mančaftů s nimi hraje v rozích a odtud branky nepadají," ví moc dobře kouč národního týmu.

Ve čtvrtek by se do branky měl postavit Dominik Furch, v sobotu se ale mezi třemi tyčemi ukáže Pavel Francouz. Do zápasů prý podle slov českého lodivoda nezasáhne Tomáš Voráček z Mladé Boleslavi, po zranění ramene se ale ve Finsku představí bek Jan Kolář. "Chceme, aby hrál. On samozřejmě také. Je to jeho poslední šance, kdy se může dostat do hry," přiznává Vůjtek.

S odletem na sever měl jasno Jiří Sekáč, zatímco u Michala Jordána se dlouho nevědělo, jestli se k týmu připojí. Nakonec ale vše klaplo jak mělo a do obou bitev by měli tito zkušení hráči z NHL naskočit. O nominaci na MS se v současné chvíli pere také plzeňský brankář Matěj Machovský, kterého trenéři narychlo povolali místo Jakuba Kováře, který se z mistrovství světa omluvil. Do Finska odletěl s týmem jako třetí gólman a doufá, že bude mít tu možnost se na šampionát probojovat.

Pravděpodobná sestava pro první utkání s Finskem:
Furch – Jeřábek, Jordán, Kundrátek, Kempný, Zámorský, Kolář, Hrabal, Doudera – Gulaš, Červenka, Vincour – Kašpar, Koukal, Zaťovič – Sekáč, Holík, Kubalík – Jarůšek, Kousal, T. Zohorna – Urban.