Header image
«
»
  • Češi ovládli první zápas ve Finsku, rozhodl Kašpar

    21.04.2016 | Šárka Kulhánková
    Češi ovládli první zápas ve Finsku, rozhodl Kašpar

Oulu - Čeští hokejisté zvládli své první utkání ve finském Oulu, když nad domácím národním mužstvem zvítězili 3:2. Svěřenci trenéra Vůjtka byli vždy o krok napřed, jenže domácí vždy dokázali srovnat. Napotřetí se jim to ale už nepodařilo, a český výběr tak po velmi bojovném výkonu slavil už čtvrtou výhru v přípravě před mistrovstvím světa. Dvěma góly se v zápase blýskl Lukáš Kašpar.

Finsko
Oulun Energia Areena
21.04.2016
17:30
2:3
(1:2, 1:1, 0:0)
Česko
Branky a nahrávky: 11. Tomi Sallinen (Jere Sallinen), 27. Aho (Granlund, Jaakola) – 7. Kašpar (Kempný), 20. Kempný (Kundrátek), 28. Kašpar (TS). Rozhodčí: Sjöqvist, Harnebring – Sormunen, Nieminen. Vyloučení: 1:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 5893. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3.

Finsko: Koskiken – Hietanen, Jaakola, Kukkonen, Salmela, Virtanen, Ahonen, Melart – Aho, Granlund, Pyörälä – Jormakka, Koskiranta, Erkinjuntti – Sallinen J., Sallinen T., Filppula – Hartikainen, Malinen, Saarela – Wärn

Česko: Furch – Jeřábek, Jordán, Kundrátek, Kempný, Zámorský, Kolář, Hrabal, Doudera – Gulaš, Červenka, Vincour – Kašpar, Koukal, Zaťovič – Sekáč, Holík, Kubalík – Jarůšek, Kousal, Zohorna – Urban

Přestože česká reprezentace nepůsobila nepůsobila v prvních minutách hry proti Finům ofenzivně aktivně, byla to paradoxně právě ona, kdo se jako první radoval z gólu. Lukáš Kašpar, který zrovna naskočil ze střídačky, poslal puk rovnou mezi nohy Koskinena. Po čtyřech minutách ale dokázali domácí vyrovnat po dělovce Tomiho Sallinena z mezikruží.

Na ledě se pak síly opticky srovnaly a dlouho to vypadalo, že se do kabin půjde za nerozhodného stavu 1:1. Svěřenci trenéra Vůjtka ale v poslední minutě úvodní dvacetiminutovky zvrátili skóre opět na svou stranu, když se od modré tvrdou prudkou střelou trefil do černého Michal Kempný.

Češi byli po první přestávce zpočátku více na puku a měli více ze hry. Následně ale přišlo provinění Sekáče a Finové početní výhodu patřičně zužitkovali. Granlund našel zadovkou Sebastiana Aha, který z pravého kruhu překvapil Furcha. Neuběhly ani dvě minuty a Kašpar byl při samostatném úniku ve vlastním oslabení faulován, a tak sudí nařídil trestné střílení. Lukáš Kašpar se opět nebál předvést zakončení mezi nohy finského gólmana, a český národní tým tak opět vrátil do vedení.

Domácí se ve třetí třetině hned od začátku pokoušeli o vyrovnání, Furcha ostřelovali co to šlo a hýřili aktivitou. Jenže zhruba od poloviny závěrečné části se začali drát do ofenzivy opět hosté, kteří si nakonec jednobrankový náskok pohlídali, a připsali si tak čtvrtou výhru v přípravě před MS.

Ohlasy po utkání

Vladimír Vůjtek: "Bylo důležité, že jsme dokázali dodržet taktiku, kterou jsme si řekli. Když vezmeme výsledek, tak určitě můžeme být spokojeni. A to ještě samozřejmě čekáme na další hráče, kteří přijdou. Myslím, že už příští týden budeme ještě silnější."