Header image
«
»
  • FRA – CZE 2:5: Češi otočili dvoubrankovou ztrátu a přemohli Francii

    13.04.2018 | Lukáš Podleśny
    FRA – CZE 2:5: Češi otočili dvoubrankovou ztrátu a přemohli Francii

Týden před pokračováním EHT a turnajem v Pardubicích se Češi dostavili na dvě utkání do Francie. V Amiens čeští hokejisté začali špatně, ale od poloviny zápasu se pevně chopili otěží zápasu. Tři útočníci si připsali premiérovou branku a výsledkem bylo vítězství Jandačovy party.

FRA
Amiens
13.04.2018
19:00
2:5
(2:0, 0:3, 0:2)
Česko
Branky a nahrávky: 8. Da Costa (Rech), 16. Leclerc (Gallet, Texier) – 35. Stránský (Nestrašil, Pavelka), 35. Kaše (Birner, Moravčík), 37. Tomášek (Kaut, Sklenička), 42. Šťastný (Musil, Hrbas), 44. Nestrašil (Stránský). Rozhodčí: Barcelo, Gremion – Caillot, Douchy. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. Diváci: 2836. Střely na branku: 14:39. Průběh utkání: 2:0, 2:5.

FRA: Hardy – Auvitu (A), Besch, Gallet, Hecquefeille (C), Chakiachvili, Manavian (A), Janil – Perret, Ritz, Guttierez – Leclerc, Texier, Treille – T. Da Costa, Bouvet, Rech – Raux, Berthon, Lamperier

Česko: Furch – Pyrochta, Jordán (A), Hrbas, Pavelka, Klok, Sklenička, Moravčík, Galvas – Nestrašil, Hanzl (A), Stránský – Kaše, Kousal, Birner (C) – Orsava, Musil, Šťastný – Kaut, Tomášek, Ordoš

Úvodní třetina zápasu se zpočátku vůbec nevyvíjela špatně. Češi na soupeře nastoupili aktivně a brzy si vybojovali první přesilovou hru. Jenže z mírného tlaku čeští hokejisté nic nevytěžili, načež se na trestnou lavici poroučel Hanzl. Jeho vyloučení bylo pro změnu potrestáno Teddym Da Costou, jenž si najel do volného prostoru a tvrdou ranou prostřelil zkoprnělého Furcha. O vyrovnání se sice mohl postarat Andrej Nestrašil, avšak ten z levého kruhu trestuhodně netrefil odkrytou část brány. Přišel proto trest. V šestnácté minutě totiž Češi neuhlídali Guillaumea Leclerca, který se zorientoval před brankovištěm a pohotově kotouč zasunul mimo dosah českého gólmana. Tristní perioda tedy skončila za stavu 2:0.

Ani po přestávce Češi zrovna nezářili. Hardy neměl problém s pokrytím několika nevýrazných střel a navíc si Francie vyzkoušela dvě přesilové hry. V první polovině druhé třetiny se oba celky dostaly do pár šancí, nicméně další branku tato pasáž nepřinesla. Až od 33. minuty přepli čeští hokejisté na vyšší rychlostní stupeň. Obrovskou šanci nevyužil Tomášek, Hanzl ani Stránský, ale ve 35. minutě už bylo sníženo. Pavelkovo nahození totiž tečoval Matěj Stránský a Hardy již nestačil reagovat. Okamžitě po Stránském se navíc přesně do horního rohu brány trefil David Kaše, což znamenalo vyrovnání. Francouzi rázem nevěděli, kam dřív skočit, a David Tomášek z tlaku vytěžil třetí trefu českého týmu. Trvalo to, ale ve druhé periodě Češi předvedli parádní obrat!

Vstup do závěrečné pasáže se Čechům podařil na výbornou. Již ve 42. minutě si David Šťastný sjel před bránu a Musilovu nabídku přetavil ve čtvrtou branku české reprezentace. Po Stránském a „Kašičkovi“ se stal zlínský útočník třetím premiérovým střelcem zápasu. Jenže to českému týmu nestačilo. Andrej Nestrašil tečoval Stránského pokus a kotouč se nečekaně snesl přesně za záda zmateného Hardyho. Následné minuty nabídly vyrovnaný hokej. Vše ale ukončilo krvavé zranění Davida Šťastného, čímž Češi získali čtyřminutovou přesilovku. V té již sice neudeřili, ale žádnou branku nedokázal přidat ani soupeř. Po chabém začátku se tak Češi mohli radovat z vítězství 5:2!