Header image
«
»
  • RUS-CAN 2:0 Šlágr turnaje patřil domácí sborné

    17.12.2017 | Tomáš Kopecký
    RUS-CAN 2:0 Šlágr turnaje patřil domácí sborné

Do posledního místa zaplněný ledový palác, výborná atmosféra a rychlý hokej s velkým množstvím šancí. Domácí sborná hostila ve šlágru Channel One Cupu Kanadu a nedovolila soupeři ani jednu vstřelenou branku. Po výhře nad Finskem tak Rusové zdolali i javorové listy a ukázali, že jejich tým má velký potenciál na olympijský úspěch.

Rusko
místo neznámé
16.12.2017
15:00
2:0
(0:0, 0:0, 2:0)
Kanada
Branky a nahrávky: 43. Nestěrov (Grigorenko, N. Gusev), 50. S. Plotnikov (Gavrikov, Kovalčuk). Rozhodčí: Hodek, Hribik (oba Česko) – Lazarev, Otmakov (oba Rusko). Vyloučení: 4:8, navíc Šipačov (Rusko) 5 minut a do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 20:38. Diváci: 12 680. Střely na branku: 20:38. Průběh utkání: 2:0.

Rusko: Košečkin – Vojnov, Gavrikov, Chafizullin, Kiselevič, Marčenko, Nestěrov, Ljubuškin, J. Jakovlev – Grigorenko, Šalunov, Kovalčuk – S. Plotnikov, Andronov, Kalinin – Kaprizov, Šipačov, N. Gusev – Ketov, Kablukov, Ničuškin.

Kanada: Scrivens – Lee, M. Robinson, Ch. Genoway, Noreau, Gragnani, Elliott, Lalonde – R. Bourque, Roy, Kozun – Wolski, Ellison, Parenteau – Talbot, Vey, Howden – Klinkhammer, O Dell, Garbutt – Frattin, Beck.

Už od úvodu utkání bylo zřejmé, že v tomto souboji nebude nouze o ostré hity. V osmé minutě zahrozil Vey, který se blýskl elegantní otočkou kolem branky a snažil se zasunout kotouč k levé tyči, vynikající Košečkin se však stihl včas přemístit. Poté měli první větší šanci i Rusové, ale Gusev ani Šalunov na Scrivense nevyzráli.

Ve druhé třetině se pokračovalo v nastoleném trendu a tempo bylo stále velmi vysoké. Rusové měli k dispozici početní výhodu, kterou však nedokázali přetavit v gól. Jejich hře nechybělo nasazení, avšak nevycházela jim finální přihrávka. Po ubráněném oslabení převzaly iniciativu javorové listy. Ve 26. minutě trefil Garbutt v pádu levou tyč. Sborná tuto situaci ustála. Poté přišel na řadu tlak první ruské formace předvedla kolotoč v útočném pásmu, na jehož konci stál Khafizulin, jenž z dobré pozice zamířil pouze do prostoru, kde stál připravený Scrivens. Oba týmy měly ze hry zhruba stejně a čekalo se na úvodní gól.

K němu byl ve 37. minutě blízko Nikita Gusev. Ke skórování jej vyzval Kiril Kaprizov nikým netušenou přihrávkou zpoza branky. Útočník Petrohradu však ztroskoval na Scrivensovi. O chvíli později se mohl třetí nejproduktivnější prosadit znova, avšak přestřelil horní tyč kanadské svatyně.

Závěr druhé třetiny patřil Javorovým V závěru třetiny spustili Kanaďané obrovský nápor, ale nejdříve na Košečkina nevyzrál Klinkhammer, a posléze ani dorážející Genoway. Rusové gól do šatny nedopustili, avšak nebyli od inkasování vůbec daleko.

Úvod třetí třetiny zpestřila šarvátka, po které Rusové dostali možnost hrát přesilovou hru. Tato herní činnost jim v průběhu utkání moc nevycházela, avšak tentokrát s ní naložili mnohem lépe a otevřeli brankový účet zápasu. Přesný pas Nikity Guseva přetavil v úvodní gól Nikita Nesterov, který tvrdou dělovkou z levého kruhu propálil Scrivense. Ruští hráči i diváci byli ve varu a snažili se přidat další gól. Kovalčuka ale vychytala bývalá jednička Edmontonu. Rusové odskočili na rozdíl dvou branek v čase 49:23. Do situace dva na jednoho ujeli Plotnikov s Gavrikovem, první jmenovaný nejdříve nehrál, aby pak obdržel zpětnou přihrávku a zakončil do prázdné klece. Scrivens byl v této situaci bezmocný. Pány Kanady na bodový zisk byly výrazně nahlodány a závěr duelu už si Sborná pohlídala.