Header image
«
»
  • FIN–CZE 2:3 - Obrat českého týmu dokonal Hanzl

    27.04.2017 | Miroslav Mayer
    FIN–CZE 2:3 - Obrat českého týmu dokonal Hanzl

Č. B u d ě j o v i c e - Vstup do Carlson Hockey Game v Českých Budějovicích vyšel lépe finskému týmu, který se ujal dvoubrankového vedení. Český tým byl sice herně lepší, ale srovnat se mu podařilo až ve druhé části. Diváci hnali Čechy stále do útoku a nakonec se povedlo dát i vítěznou branku díky Robinu Hanzlovi.

Finsko
místo neznámé
27.04.2017
18:30
2:3
(2:1, 0:1, 0:1)
Česko
Branky a nahrávky: 3. Pihlström (Hietanen, Vittasmäki), 8. M. Aaltonen (Vittasmäki, Rantanen) – 15. Červenka (P. Holík, Voráček), 30. Rutta (Kempný), 46. R. Hanzl (Kašpar). Rozhodčí: Gofman, Buturlin – Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. Diváci: 6 205. Střely na branku: 29:39.

Finsko: Säteri (Ortio) – Honka, Ohtamaa, V. Lajunen, Jaakola (A), Hietanen, Vittasmäki, Kukkonen (C) – Puljujärvi, Filppula (A), Aho – Rantanen, M. Aaltonen, Hintz – J. Aaltonen, Kemppainen, Pyörälä – Hännikäinen, Pihlström, Osala

Česko: Mrázek (Francouz) – Gudas, J. Krejčík, Kundrátek, Kempný, R. Šimek, Kindl, Rutta, J. Kolář (A) – Voráček (C), P. Holík, Červenka – Radil, Jan Kovář (A), Sekáč – Řepík, P. Vrána, Birner – Kašpar, R. Hanzl, Lev.

První zápas Carlson Hockey Games v Českých Budějovicích přivítala vyprodaná Budvar aréna. Diváci na jihu Čech se dočkali po pěti letech reprezentačního zápasu A týmu a náležitě si to užívali. Zápas oficiálně zahájil primátor města České Budějovice a bývalý reprezentant Radek Ťoupal.

Do zápasu vstoupili aktivněji čeští hokejisté, kteří se nastěhovali před finskou branku, ale jejich střely minuly branku. Hned první střela Finů ovšem skončila v Mrázkově síti. Od modré vystřelil Hietanen, jeho střelu po ledě ještě tečoval Antti Pihlström. Vyrovnat mohl Červenka, který jel sám na branku, položil si Säteriho, ale puk nestačil umístit. Jenže znovu se radovali Finové. Mrázek nejprve vyrazil střelu Vittasmäkiho před sebe a na dorážku Miro Aaltonena už neměl. Český tým byl hodně aktivní a dočkal se odměny. Před branku si najel Roman Červenka nastavil hůl na přihrávku od Holíka, a puk usměrnil pod horní tyčku. V další nadějné šanci se ocitl i Vrána, ale nestačil zakončit svůj blafák.

Prostřední část začala krásnou střelou Aaltonena a skvělým semaforem Mrázka. Český národní tým pak opět sevřel svého soupeře a vytvořil si šance, ale vyrovnat se nepodařilo ani při přesilové hře. Později dokonce hráli Češi přesilovku pět na tři necelou minutu, ale ta se jim hrubě nevyvedla a Säteri si připsal jen jeden zákrok. Nakonec v ještě dohrávané klasické přesilovce pálil od modré Jan Rutta a puk skončil v síti. Český národní tým byl i nadále hodně aktivní a určoval tempo hry, často se dostával do šancí a finské příležitosti se mu dařilo mařit a Mrázek tak neměl mnoho práce.

Vysoké tempo hry se udrželo i ve třetí třetině, stejně tak jako tlak českého týmu. Ten byl nakonec odměněn vedoucí brankou. Před Säterim byl aktivní Robin Hanzl a povedlo se mu protlačit puk do branky. Finové mohli srovnat při přesilovce, ale čeští hráči zabojovali a nedopustili srovnání stavu. Postupem času se reprezentanti země tisíce jezer dostávali stále více před Mrázka a snažili se o vyrovnání. V závěru mohli Češi pojistiti svoje vedení, když jeli Kovář a Sekáč dva na jednoho, ale Sekáč Säteriho nepřekonal. Minutu a půl před koncem třetiny si vzali finští trenéři oddechový čas a posléze hráli bez brankáře, ale český tým zasloužené vítězství udržel.