Header image
«
»
  • Rusko přidalo i druhou výhru, hattrickem jí zařídil mladíček Kaprizov

    11.02.2017 | David Panuška
    Rusko přidalo i druhou výhru, hattrickem jí zařídil mladíček Kaprizov

G ö t e b o r g - Rusko se po přesunulo z Petrohradu, kde zdolalo Finsko. Dnes se postavilo domácímu celku, které hnalo zaplněné Scandinavium. Rusové po celou dobu vedli a pokud dostali branku, dokázali vždy do minuty odpovědět. Hattrickem se blýskl talentovaný Kirill Kaprizov, jenž hrál druhé utkání v ruském áčku.

Švédsko
Scandinavium
11.02.2017
15:30
2:4
(1:2, 1:1, 0:1)
Rusko
Branky a nahrávky: 17. Fantenberg (Bergström, Gynge), 39. Bergström (Fantenberg, Klingberg) – 15. Kaprizov (Golyšev), 17. Karpov (D. Musin, Rykov), 40. Kaprizov (Golyšev), 48. Kaprizov (Tkačjov, Bereglazov). Rozhodčí: Salonen, Heikkinen – Persson, Waldejer. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: 45:22. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:4

Švédsko: Lindbäck – Tömmernes, Fantenberg, Borgman, Nygren (A), Rosén, Holm, Aho – Eriksson Ek, Ryno, Thuresson – Gynge, Zackrisson (A), Bergström – Klingberg, J. Lundqvist (C), Everberg – Brodin, Händemark, Lundh – A. Johansson.

Rusko: Sorokin – Bereglazov, Ljubuškin, Okulov, D. Musin, Arzamascev, Jarullin, Rykov, M. Osipov – Golyšev, Tkačjov, Kaprizov – Šumakov, Šalunov, Sannikov – Kručinin, Světlakov, Mamin – Fjodorov, Prochorkin, Karpov.

Ruský tým měl hned od první minuty k dispozici pětiminutovou přesilovou hru. Fredrik Händemark tvrdě atakoval Šalunova a dostal trest do konce utkání. Přesilová hra Ruska se poté zdvojnásobila. Během ní byly k vidění dvě tyče, vše bez gólového efektu. Přesilovku hráli následně i domácí, ale i oni napálili pouze brankovou konstrukci.

Branky začaly padat až od patnácté minuty. Talentovaný Kirill Kaprizov dostal přihrávku zpoza branky, následnou svižnou ránou do horní části branky otevřel stav utkání. Dvě minuty a dvě sekundy na to bylo vyrovnáno. Střela Oscara Fantenberga od modré čáry zapadla ža za záda Iljy Sorokina. Radost švédského publika netvala dlouho. Hned po buly totiž pláchl Maxim Karpov, v následném úniku byl neomylný a Rusko tak opět vedlo.

Švédský celek vletěl do druhé třetiny hodně aktivně. Andreas Thuresson byl v největší šanci, Sorokina ale střelou z pravého kruhu nakonec nepřekonal. Následně byli domácí stále aktivní, ale vstřelit branku se jim stále nedařilo. Vše mohl zlomit Patrik Zackrisson, ale jeho dorážka do poloodkryté branky skončila na betonech brankáře.

Ve velkém tlaku hrajícímu Švédsku se povedlo vyrovnat přesně minutu před koncem třetiny. Alexander Bergström napřáhl na pravém kruhu a svižnou ránou překonal Ilju Sorokina. Podruhé po jejich brance ale přišla včasná odpověď. Dvadvacet sekund před koncem druhé dvacetiminutovky dostal puk před branku Kirill Kaprizov, který skóroval podruhé v utkání.

Domácím patřil opět vstup do třetiny, ani jedna ze tří šancí ale nebyla využita. Po diskutabilním zákroku šli modrožlutí do čtyř. Na konci luxusní kombinace byl Kirill Kaprizov, kterému ukradl hattrick úžasným zákrokem Lindbäck. Pár sekund na to se ale mladičký Rus dočkal, dostal parádní přihrávku před prázdnou branku od Tkačjova a svým pokusem se nemýlil. Jeho Rusko tak zvítězilo 4:2 a bod ho dělí od vítězství na Švédských hokejových hrách.