Header image
«
»
  • Češi pokračují v úspěšné sérii, ve Švédsku vyhráli 4:1

    17.04.2015 | Radim Sochor
    Češi pokračují v úspěšné sérii, ve Švédsku vyhráli 4:1

U m e a - Česká republika sehrála další přípravné utkání před nadcházejícím šampionátem. Ve švédském T3 Centeru porazila celek Pära Martse 4:1.

Švédsko
T3 Centre
17.04.2015
19:00
1:4
(0:1, 0:0, 1:3)
Česko
Branky a nahrávky: 46. Sörensen (Wallmark) – 8. Zaťovič (Radil, Koukal), 43. Polášek (Buchtele, Radil), 51. Radil (Buchtele), 59. Radil. Rozhodčí: Rantala, Pajula – Ahlström, Käck. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4520. Střely na branku: 24:30. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4.

Švédsko: Lassinantti (Petterson-Wentzel) – Kronwall "C", Andersson, Rahimi "A", Ahnelöv "A", Motin, Ekbom, Gunnarsson, Sandberg – Thuresson, Bengtsson, Johansson – Zaar, Wallmark, Sörensen – Danielsson, Sjögren, Janmark-Nylén – Aslund, Carlsson, Ridd

Česko: Kovář (Machovský) – Nakládal, Kolář, Krejčík, Čáslava "A", Jordán, Kempný, Mozík, Polášek – Birner, Sobotka, Vondrka – Simon, Novotný "A", Smoleňák "C" – M. Růžička, Filippi, Zaťovič – Radil, Koukal, Buchtele – Valský.

Češi po čtyřech úspěšných zápasech přijeli do Švédska a sestava naznačovala, že i zde pomýšlí na úspěch.

První šanci zápasu měl Sörensen, který se dostal před Kováře, ale český brankář včas srazil betony k sobě a touš za svá záda nepustil. V šesté minutě Ridderwall šikovně tečoval střelu od modré čáry, Kovář reflexivním zákrokem zakročil. Po vhazování se dostal k zakončení Aslund, který obkroužil branku, ale ani on si na českého gólmana nepřišel.

Čas 7:55 nám přinesl první branku utkání. Radil našel přesným diagonálním pasem v útočné třetině Martina Zaťoviče, který střelou do horního rohu branky vymetl pavučinky. Po úvodním gólu dostali oba brankáři na poměrně dlouhou dobu volno. Hra byla dosti rozháraná, ani jeden z celků se nemohl dostat do pozice, odkud by se dalo dobře zakončit. Hala se dostala do varu necelé tři minuty před koncem, když se Kronwall dostal k odraženému kotouči, lehkým padáčkem přehodil Kováře, nicméně touš prolétl o dobrých pár čísel vedle levé tyče brankáře, který hájí barvy Jekatěrinburgu.

Do druhé části nastoupili Češi ve zcela odlišném tempu. Soupeře z kraje třetiny jasně přehrávali, ale branku vytěžit nedokázali. První vyloučení odneslo Česko, hrálo totiž v šesti. Přesilovka Švédů ale netrvala příliš dlouho, neboť Sjögren hrál vysokou holí.

Filippi v pětadvacáté minutě jel z levé strany sám na brankáře, ale nenašel skulinku mezi výstrojí Lassinanttiho. V šestatřicáté minutě odešel na trestnou lavici Sobotka, Švédsko sice tlačilo na soupeřovu defenzívu, ta však nepovolila, a tak zůstalo skóre neměnné. Nutno však dodat, že na tom měl obrovskou zásluhu Jakub Kovář, který famózním zákrokem zastavil na brankové čáře střelu i dorážku Wallmarka. Ani další přesilovky se poté domácí celek nezhostil.

Češi odskočili na rozdíl dvou branek ve 43. minutě, kdy se po nahrávce Buchteleho prosadil Adam Polášek. O minutu poté to mohlo být o tři branky, když se po pravém křídle bleskurychle protlačil Michal Vondrka, ale domácí brankář touš zastavil ramenem.

Švédsko nenechalo naši reprezentaci v dvoubrankovém vedení dlouho, po přesném pasu našel skulinku mezi betony Kováře Marcus Sörensen, 1:2.

David Simon se uvolnil na ose hřiště a dělovou ránou orazítkoval břevno, Lassinantti jen bezmocně přihlížel. Zápas přešel do poslední desetiminutovky a Češi se mohli radovat. Buchtele uvolnil chytrou přihrávkou volného Lukáše Radila, který si obhodil obránce a následně vyslal kotouč pod břevno.

V čase 51:11 začaly krušné chvíle pro domácí celek, po dvou vyloučeních totiž hráli Češi přesilovku 5 na 3. Výborně jsme sice kombinovali a po celou dobu soupeře ani jednou nepustili z pásma, na konci však nepřesná střela vyhnala český nároďák z útočné třetiny a Švédsko bylo kompletní.

V 59. minutě korigoval Lukáš Radil skóre na konečných 1:4, čímž si připsal čtvrtý bod v dnešním utkání.