Header image
«
»
  • CZE–SWE 8:4 – Češi rozmetali Švédy a vyhráli Carlson Hockey Games

    29.04.2017 | Miroslav Mayer
    CZE–SWE 8:4 – Češi rozmetali Švédy a vyhráli Carlson Hockey Games

Č. B u d ě j o v i c e - Něco podobného České Budějovice už dlouho nezažily. Nádherný zápas plný krásných akcí a branek.Český tým dokázal otočit zápas ze stavu 1:3 až na konečných 8:4. Diváci se nemohli nabažit skvělého hokeje a aplaudovali národnímu týmu, který tak už dopředu vyhrál celý turnaj bez ohledu na zítřejší výsledky.

Česko
místo neznámé
29.04.2017
17:00
8:4
(1:2, 3:1, 4:1)
Švédsko
Branky a nahrávky: 4. Kundrátek (R. Hanzl), 31. Birner (Řepík, J. Krejčík), 37. Jan Kovář (Kindl, Šulák), 38. R. Šimek (Voráček), 49. P. Holík (Kempný, Voráček), 57. Červenka (Voráček, Jan Kovář), 59. Kempný (Voráček), 60. R. Šimek (R. Hanzl) – 18. Kempe (J. Klingberg), 20. J. Klingberg (Krüger, Ekman-Larsson), 29. Landeskog (J. Klingberg, Ekman-Larsson), 55. C. Klingberg. Rozhodčí: Gofman, Buturlin (oba RUS) – Gebauer, Lederer (oba CZE). Vyloučení: 6:8. Využití: 3:2. Diváci: 6 401. Střely na branku: 32:20.

Česko: Francouz (Mrázek) – Gudas, Krejčík, Kundrátek, Kempný, Kindl, Šimek, Sklenička, Šulák – Voráček (C), Holík, Červenka – Radil, Jan Kovář (A), Vrána – Řepík, Hanzl, Birner – Hyka, Horák (A), T. Zohorna – Lev.

Švédsko: Läck (Svedberg) – Strålman, Hedman (A), J. Klingberg, Ekman-Larsson, Rosén, Brodin, Holm – E. Lindholm, Rask, Omark – C. Klingberg, W. Karlsson, Everberg – Eriksson Ek, Söderberg, Landeskog (A) – Lundqvist (C), Krüger, Nordström – Ke

Do zápasu se Švédskem nastoupilo mužstvo České republiky na první třetinu v retro dresech, které připomínaly první titul mistra světa z roku 1947. Diváci se mohli těšit na silný tým Švédska se dvanácti hráči z NHL.

Zápas začal svižně a český tým byl aktivnější. První šanci Kováře ještě Läck kryl. Jenže útoky se na švédskou branku valily dál a po čtyřech minutách už se mohli diváci radovat, když puk do branky dostal Tomáš Kundrátek po předchozí tyčce Hanzla. Švédi zahrozili Everbergem, ale Francouz puk lapil. Český tým hrál s obrovskou chutí a bavil diváky, kteří bez přestání povzbuzovali. Postupně sice vysoké tempo zápasu trochu polevilo, ale stále se bylo na co dívat. Švédský tým se do větší šance dostal ke konci první části, když střelu Ekmana-Larsssona musel likvidovat Francouz. Při hře čtyři proti čtyřem se Švédi dočkali vyrovnání, když Mário Kempe ukryl svoji střelu za českého obránce a vymetl horní růžek. Vzápětí trefil Landeskog horní tyčku české branky. Necelou minutu před koncem třetiny ještě vystřelil John Klingberg po ledě přesně k tyči a tým Švédska šel do vedení.

Český tým, už v tradičních dresech, začal i druhou část velmi aktivně a ve velké šanci byl Vrána, ale Läck svůj tým podržel. Obě mužstva si zahrála přesilovky a Švédi dokonce 73 vteřin pět na tři. Už při klasické přesilovce nahodil puk na branku John Klingber a před brankou ještě tečoval Gabriel Landeskog, Francouz mnoho neviděl a puk skončil za jeho zády. Netrvalo dlouho a český tým snížil a dostal se opět do hry. Od modré vystřelil Řepík a před brankou stačil tečovat Michal Birner. Zápas byl stále velice pohledný a obě mužstva hrála naplno. V přečíslení dva na jednoho netrefil okrytou branku Lindholm. Český tým se dokázal prosadit i v přesilovce, když téměř z brankové čáry Jan Kovář protlačil puk za Läcka a bylo vyrovnáno. Zhruba po půl minutě hry se mohli domácí diváci opět radovat, když Voráček nahodil na branku, Läck střelu jen zastavil a nikým nekrytý Radim Šimek dostal puk počtvrté do branky. Gólově bohatou třetinu tak vyhráli Češi.

Srovnat stav zápasu mohl po třech minutách třetí části Omark, ale jeho bombu vytěsnil Francouz ramenem. Stále se bylo na co dívat a diváci tal byli spokojeni. V nadějné šanci byl faulován Vrána a jeho zakončení už nemělo razanci. Brankostroj českého týmu se nezastavil. Před Läckem se dokázal prosadit Petr Holík. Obrovská chuť a radost ze hry z českému týmu byla jasně cítit a fanoušci je nadále hnali do útoku. Ani švédský tým se nedal zahambit a snažil se ze stavem zápasu něco udělat. To se jim povedlo při čtyřminutové přesilovce, když před Francouzem zůstal sám Carl Klingberg. Konec zápasu byl ve znamení vylučování na obou stranách. Při hře pět na tři se opět radovali Češi, když střelcem byl Roman Červenka. Jenže vylučování pokračovalo a Češi se dokázali znovu prosadit. Od modré napřáhl Michal Kempný a puk prošel až do branky. Minutu před koncem ještě Švédi zkusili power-play a střelou přes celé kluziště je potrestal Radim Šimek a stanovil tak konečný výsledek vynikajícího zápasu.