Header image
«
»
  • Cenný gól i výhra, hodnotí duel s Ruskem Michael Lindqvist

    09.02.2019 | Matěj Vybíral
    Cenný gól i výhra, hodnotí duel s Ruskem Michael Lindqvist

Stockholm - Po nepovedeném vstupu do domácího turnaje, ve kterém Tre kronor padly s Českem 2:5, si Švédsko spravilo chuť a v pohledném duelu udolalo 4:2 Rusko. Gólem se na tomto vítězství podílel čtyřiadvacetiletý útočník Färjestadu Michael Lindqvist.

Tento článek patří k zápasu SWE - RUS 4:2

V čem byl zápas proti Rusku jiný než ten čtvrteční proti Čechům?
Hráli jsme mnohem aktivněji. Tento ruský výběr je silný na puku, tak jsme se je snažili dostávat hodně pod tlak, to se nám dařilo. Bruslili jsme lépe.

Vy jste otevřel skóre v úvodu druhé části. Jak jste situaci viděl?
Pral jsem se o prostor před brankou, Tom Nilsson vypálil a mně to trefilo hokejku. Hodně šťastná teč, ale gólu si cením.

Vedli jste 2:0, ale na začátku třetí části sborná snížila a poté i srovnala. Co jste pak museli změnit, abyste utkání nakonec přeci jen dovedli do vítězného konce?
Nechávali jsme se příliš mnoho vylučovat, Rusko je silné v početních výhodách. Ale oslabení se nám dařila. Po třetím vstřeleném gólu jsme soupeři darovali už jen jednu přesilovku, naštěstí jsme ji ubránili. Za výhru jsme moc rádi.

Co říkáte na atmosféru, která byla dnes parádní?
Určitě to bylo lepší než ve čtvrtek. Přišla spousta švédských fanoušků a udělali skvělou atmosféru. Bylo pěkné jim dnes darovat vítězství. Doufám, že dorazí i zítra.

Právě zítra uzavřete domácí turnaj proti Finsku. Co od tohoto souboje očekáváte?
Finové sice prohráli oba zápasy, ale bude to jistě velmi těžké. Budou si chtít spravit chuť. Proti Suomi je to vždy speciální utkání. Musíme se dobře připravit a snad znovu zvítězíme.