Header image
«
»
  • O vítězství nad Finskem rozhodl týmový výkon, pochvaluje si Tomáš Kundrátek

    09.02.2019 | Tomáš Honzejk
    O vítězství nad Finskem rozhodl týmový výkon, pochvaluje si Tomáš Kundrátek

STOCKHOLM - Po pomalejším rozjezdu se Češi proti Finům rozjeli ke zodpovědnému výkonu. Obrana v čele s brankářem Willem skvěle pracovala a útok ji podpořil přesnými zásahy. U jednoho takového asistoval i Tomáš Kundrátek. "Zohy mi to krásně nabil a já jsem se snažil jen netrefit hráče před sebou. Seko udělal ten zbytek a dal gól," líčí třetí českou branku reprezentační obránce.

Tento článek patří k zápasu FIN - CZE 1:3

Co rozhodlo o vítězství?

Ustáli jsme prvních pět minut, kdy bylo Finsko lepší. Potom jsme začali bruslit a od 10. minuty první třetiny už se hrálo u nich. Willda (Roman Will pozn. red.) chytal neskutečně. Zbytečně jsme neztráceli puky v obranném pásmu a hned jsme chodili přes střední pásmo k nim. Útočníci skvěle forčekovali a beci je podpořili. Myslím si, že to byl od nás dobrý zápas.

Jak je důležité pro psychiku vyhrát dva zápasy proti Švédsku a Finsku v rámci EHT?

Každé vítězství je pro nás skvělé. Určitě nám to pomůže.

V závěru se vám povedlo ustát pětiminutové oslabení. Jak jste to jako obránci prožívali a co bylo klíčové?

Klíčové bylo, že jsme hráli jako tým. Každý hráč byl obětavý. Roman Horák hrál bez hokejky, spadl do střely. Všichni hráči jejich střely skvěle blokovali. Nechtěli jsme dostat gól. Jak už jsem říkal, Willda chytal skvěle a my se snažili puky hned vyhazovat z pásma pryč. Nejen poslední, ale i ostatní předchozí oslabení jsme odehráli velmi dobře.

Měl jsi velký podíl na brance Jirky Sekáče. Po tvé střele a jeho teči skončil puk v síti. Podobné situace v dnešním hokeji často rozhodují zápasy. Vidíš to stejně?

My už jsme to zkoušeli na tréninku a dali jsme z toho nějaké góly. Jirka tam stál skvěle, je to výborný hokejista. Zohy (Tomáš Zohorna pozn. red.) mi to krásně nabil a já jsem se snažil jen netrefit hráče před sebou. Seko (Jiří Sekáč pozn. red.) udělal ten zbytek a dal gól.

Berete oba zápasy za povedené z defenzivního hlediska?

Proti Švédům jsme dostali dvě branky. Proti Finům jednu, vyhráli jsme 3:1. Myslím, si že to byly hodně povedené zápasy. Všechny obranné páry makali naplno. Dávali dobré nahrávky. Něco se vždy stane, to je hokej. Za mě jsme to z obrany odmakali skvěle.

Jak se těšíte na Rusy? Poměrně dlouho se nestalo, že by Česká republika vyhrála všechny tři zápasy na některém z turnajů EHT. Je to velká motivace?

Nad tím nepřemýšlíme. Půjdeme do zápasu jako do kažého jiného. Připravíme se standardně jako vždy, ať už je to Švédsko, Finsko, Rusko nebo kterýkoliv jiný tým. Budeme chtít hrát opět naší hru zodpovědně zezadu a dostávat se k nim do pásma.