Header image
«
»
  • Časomíra se asi vyšťavila, smál se po zápase v Kouvole Francouz

    23.04.2016 | Šárka Kulhánková
    Časomíra se asi vyšťavila, smál se po zápase v Kouvole Francouz

Česká hokejová reprezentace ve druhém utkání ve Finsku na domácí hokejisty nestačila, když jim podlehla 1:4. O jedinou branku svěřenců trenéra Vůjtka se postaral Jiří Sekáč. Oproti prvnímu vzájemnému střetnutí s Finy se do branky postavil Pavel Francouz. Utkání v Kouvole provázely problémy s časomírou, která v aréně nebyla nijak viditelná. "Zřejmě se nějak vyšťavila, během všech tréninků byla puštěná," smál se reprezentační gólman.

Tento článek patří k zápasu FIN - CZE 4:1

Druhé utkání ve Finsku už zřejmě nevyšlo podle vašich přestav. Jak jste zápas vnímal vy?
"Utkání se hodnotí velmi těžko, protože pro nás byl sled situací dost pochmurný. Sice jsme nezačali špatně, s Finy jsme drželi krok. Nicméně po smolných gólech nám odskočili a my už jsme se potom nedokázali dotáhnout."

Branky, které jste inkasovali, nebyly úplně čisté, ale ve většině případů tečované, nebo dost smolné, je to tak?
"Jak už jsem říkal, pro nás sled nešťastných událostí. Na druhou stranu je lepší vybrat si takové momenty teď, než během mistrovství světa. První gól Finů padl po krásně sehrané akci při jejich přesilovce pěti proti třem. Před druhou brankou nás uzamkli ve vlastní obranné třetině, následovala přihrávka do mezikruží na volného hráče, který mi to trefil do podpaží. Třetímu gólu se snažil zabránit Jirka Sekáč, když se pokoušel zachytit puk, jenže ten se od něj odrazil na druhou stranu. To byla další zvláštní situace. Vše se nakonec sečetlo u čtvrté branky, kdy mi kotouč odskočil od ruky Michala Kempného rovnou za záda.

Během celého zápasu nefungovala v aréně časomíra. Jak moc to bylo pro tým nepříjemné?
Bylo to nepříjemné jak pro mě, tak i pro celé mužstvo. Když jsme začali bránit oslabení tři na pět, tak já jsem pořád ještě hrál. Vůbec jsem v té chvíli nevěděl, co se stalo. Najednou jsem viděl, že zhasla světla, všichni přestali hrát a šlo se do kabin. To bylo hodně zajímavé. Ta časomíra tady byla puštěná během všech tréninků, takže se asi nějak vyšťavila, jinak si to nedovedu vysvětlit." (smích)

Pochytili jste čas alespoň ze slov hlasatele?
"Vzhledem k tomu, že to hlásili takovou zvláštní angličtinou během přerušení, tak se stávalo, že jsem úplně nerozumněl."

Jaké máte celkově pocity z dvojzápasu ve Finsku? Jsou spíše pozitivní, nebo negativní?
"Myslím si, že jsme tu předvedli, že dokážeme držet krok s takovým soupeřem, jakým je Finsko. Vezeme odsud jednu velmi cennou výhru. Sice nemůžu říct, že převládá spokojenost, ale zklamaní domů také nejedeme."