Header image
«
»
  • Nevěšíme hlavu, máme se od čeho odrazit, burcuje Milan Gulaš

    07.11.2015 | Daniel Kubelka
    Nevěšíme hlavu, máme se od čeho odrazit, burcuje Milan Gulaš

Podruhé za sebou se v národním týmu gólově prosadil Milan Gulaš, který navíc ještě pobral trochu smůly při zakončení a dvakrát v dnešním utkání proti domácímu týmu trefil tyč finské branky. O duelu proti Finům, ale také o zítřejším závěrečném klání proti Rusku, se rozpovídal útočník švédského Färjestadu.

Tento článek patří k zápasu CZE - FIN 1:2

Střeleckou smůlu už jste protrhl, ale zase jste trefil dvě tyče.

Je to škoda, hlavně ta druhá mě mrzí. Bylo to dvě minuty před koncem ze situace, která byla překvapivá pro mě a bylo vidět, že i pro gólmana, protože vůbec nezareagoval. Já jsem se to jen snažil z otočky poslat do brány a byla z toho tyčka. Byla to škoda samozřejmě.

To utkání bylo dlouho vyrovnané, takže bylo škoda i toho zápasu.

Samozřejmě to bylo mnohem lepší než minulý zápas. Hráli jsme kompaktněji a to jak v naší třetině, tak i v útočném pásmu. Bylo to i dnes vidět, měli jsme tam hodně šancí, skvělý pohyb, hodně jsme se doplňovali. Pro příští zápas ale musíme zlepšit střelbu, hodně nám to lítá vedle, dost střel nám soupeři zblokují. Nad tím se musíme určitě zamyslet.

Myslíte, že při té druhé střele do tyče chybělo hodně, jeden, dva centimetry?

Já nevím, byla to prostě tyčka. Jestli to byly dva centimetry...Byla to tyč, teď už nemá smysl se o tom bavit. Zamrzí to, ale jede se dál.

Vy jste trefil tyčku už předtím, i když to bylo z trochu jiné situace. Byla to taky smůla?

Já ani nevím, jak to šlo. Bylo to ve velké rychlosti, tak jsem se snažil to střelit na bránu. Jen jsem slyšel, jak to zacinkalo a vůbec jsem ani pak nevěděl, kde je puk. Je to škoda.

Co by jste řekl k Vaší brance? Puk jste tam nějakým způsobem dotlačil nebo domlátil..

Tak byla to klasická situace, jak to v dnešní době hrají všechny týmy. Když máme puk pod kontrolou, tak se jeden hráč snaží být před brankou a zrovna to vyšlo na mě. Já jsem se tam snažil trochu clonit a potom si najít dorážku. Měl jsem i štěstí, že se mi to tam trochu odrazilo od hokejky a gólman neviděl, kde to je. Pak už jsem se to tam snažil dotlačit i s ním a naštěstí to byl gól.

Vaši spoluhráči se ani moc neradovali. Vypadalo to, že se ještě půjde zkontrolovat video.

Možná čekali, jestli nezapíská rozhodčí. Já jsem taky nevěděl, jestli to bude gól, protože jsem byl v brankovišti dlouhou dobu a nevěděl jsem, jestli to rozhodčí uzná. Takže možná proto jsme se neradovali.

Bohužel jste stále nezískali bod a zítra jdete na Rusy.

Každý zápas je jiný, ale my jsme si po Švédsku řekli, že to musíme rapidně změnit. Dnes to opravdu mělo takovou úroveň, na jaké chceme hrát. Jen škoda, že jsme nedokázali bodovat. Vůbec ale nevěšíme hlavu a myslím si, že se máme od čeho odrazit. Když budeme hrát tak, jako dnes a budeme lepší v koncovce, tak se o ten zápase nebojím.

To znamená chytit začátek a hrát důrazně v obraně.

Samozřejmě, ten začátek je důležitý. Znáte Rusy. Když jim dáte čuchnout a dají jeden, dva góly, tak se jim hraje líp. To je to samé jako se Švédy. Takže samozřejmě musíme chytit začátek a dát první gól.