Header image
«
»
  • Dick Axelsson: Chtěli jsme ukázat soupeři, kdo je tu doma

    05.11.2015 | Daniel Kubelka
    Dick Axelsson: Chtěli jsme ukázat soupeři, kdo je tu doma

Utkání letošního Karjala Cupu mezi Švédskem a Českou republikou skončilo lépe pro domácí, pořádající celek a my jsme po jeho skončení vyzpovídali Dicka Axelssona, tedy hráče, který právě v Örnsköldsviku před čtyřmi lety hrál za místní klub MODO. O dnešním zápase, ale rovněž o duelu hokejové Ligy mistrů v Liberci, se pro náš web rozpovídal aktuálně hráč švýcarského Davosu.

Tento článek patří k zápasu SWE - CZE 6:2

Dnes jste měli velice dobrý vstup do utkání, po pěti minutách jste vedli o dvě branky. Zdůrazňoval Vám trenér důležitost úvodu zápasu?

Ano, je to pravda. Bavili jsme se o tom, že je důležité dobře začít, ukázat soupeři, že jsme tu doma. Jsme rádi, že se nám podařilo vstřelit dva rychlé góly a převzít kontrolu nad utkáním. Byl to od nás dobrý začátek.

Dnes jste nastoupil ve třetím útoku společně s Matiasem Johanssonem a Joelem Lundqvistem, tedy s hráči, které znáte již z dřívějšího působení na klubové úrovni nebo v národním týmu. Byla to pro Vás výhoda?

Určitě. Včera jsme spolu ještě potrénovali a navíc se známe velice dobře, víme, jak hrajeme. Sice je ještě určitě na čem zapracovat, ale myslím, že jsme odehráli dobré utkání.

Ptám se především proto, že před třetí brankou Vašeho týmu to vypadalo, že dobře víte, kde se bude Joel Lundqvist, autor gólu, pohybovat.

Je to tak. Joel se vždy nachází na tom správném místě a na mě tak bylo jen to, abych mu přesně poslal puk na hokejku.

Do Švédska jste letěl společně s českým týmem, protože den předtím jste odehrál s Davosem utkání hokejové Ligy mistrů v Liberci. Bylo to pro Vás poněkud zvláštní cestovat do dějiště utkání společně se svým soupeřem nebo jste to bral jako normální věc?

Je pravda, že jsem byl trochu nervózní. Ale naštěstí se mnou cestoval také Joel Lundqvist, takže to bylo v pohodě.

Společně s Vámi letěli i tři hráči Liberce (Radim Šimek, Michal Řepík, Michal Birner - pozn. autora), tedy týmu, se kterým jste se střetl s Davosem den předtím. Bavili jste se spolu o tomto zápase?

Abych přiznal, tak jsme se o tom nebavili. Bylo příliš brzy po zápase a já jsem byl dost unavený na jakoukoliv konverzaci (usmívá se).

Dovolte mi ještě jednu otázku na utkání v Liberci. To bylo totiž vyprodané a panovala tam výborná atmosféra. Tou je ale rovněž proslulý Davos, za který nastupujute. Mohl byste nějakým způsobem porovnat atmosféru na obou stadionech?

Je pravda, že v Liberci přišlo o něco méně diváků, než chodí na zápasy v Davosu, ale bylo to skvělé utkání s výborným publikem, takže jsem si jej opravdu užil.