Header image
«
»
  • Na Čechy čeká poslední domácí prověrka před olympiádou v Soči!

    18.12.2013 | Daniel Ryl
    Na Čechy čeká poslední domácí prověrka před olympiádou v Soči!

P r a h a - Loňský Channel One Cup v Moskvě zahajovala česká reprezentace na finském ledě. V helsinské Hartwall Aréně sice vedla už v první minutě, ale nakonec prohrála 2:3. Letošní ruský turnaj odstartuje v obráceném gardu. První utkání Čechů na ruském turnaji startuje ve čtvrtek 19. prosince v 18:30 na ledě libeňské O2 Arény.

Stejným výsledkem skončilo také poslední střetnutí obou týmů na finské Karjale. Tentokrát ovšem vedl český tým o dvě branky, ale tři minuty před koncem druhého dějství snížil Kontiola a Finové po brankách Pyöräly a Lehtery otočili stav zápasu.

Českou branku tehdy hájil Jakub Kovář a jinak by tomu nemělo být ani ve čtvrtek. Podle posledních zpráv nastoupí Hadamczikův výběr se šesti obránci a dvanácti útočníků. Zraněného Zbyňka Irgla, který měl být třináctým forvardem, nahradí druhý nováček Lukáš Radil.

Pardubický útočník zažije svou reprezentační premiéru společně s klubovým spoluhráčem Tomášem Noskem. Ve čtvrtek zůstane na tribuně dvojice obránců Zámorský - Mojžíš. Zkušený Tomáš Kaberle se po utkání přesune za rodinou do Kanady.

"Finové jsou silní, vyrážejí do protiútoků, velmi dobře bruslí. Potřebujeme mít dobrý pohyb, pořádný důraz a hlavně musíme dávat góly," uvědomuje si před utkáním Alois Hadamczik.

Utkání s Finskem startuje ve čtvrtek 19. prosince v 18:30 a dorazit by mělo zhruba třináct tisíc fanoušků. Ve spolupráci s organizací DEJME DĚTEM ŠANCI o.s. bude zážitek z utkání české hokejové reprezentace zprostředkován i dětem z dětských domovů.

Navíc z každé prodané vstupenky poputuje právě ve prospěch této organizace 10 Kč na její činnost a na projekt Přál/a bych si, díky němuž se k dětem dostanou školní pomůcky, zdravotní pomůcky, nebo umožní zájmovou činnost.