Header image
«
»
  • Naše hra byla dobrá, na tom bychom měli stavět, myslí si Alexander Salák

    29.08.2013 | Martin Voltr
    Naše hra byla dobrá, na tom bychom měli stavět, myslí si Alexander Salák

P a r d u b i c e - Čeští hokejisté za sebou mají premiéru na domácím turnaji. Hodně těžká byla pro brankáře Alexandera Saláka, který kromě první třetiny příliš práce neměl, ovšem ani tak nedokázal prohře zabránit. Češi svého soupeře sice výrazně přestřeli, ale hraje se na góly – a těch dali Finové o dva víc. Seveřané nakonec zvítězili 3:1 a do tabulky Českých hokejových her si připsali první tři body.

Tento článek patří k zápasu FIN - CZE 3:1

Sašo, jak se podle vás týmu vydařil vstup do pardubického turnaje?
Nechtěl bych to hodnotit úplně negativně. Náš výkon byl dobrý, kluci bojovali, ale větší efektivita střelby byla na straně Finů. Z toho mála, co měli, proměnili všechno. Měli jsme poměrně dost střel a do brány jsme chodili důrazně, ale vůbec nám to tam nepadalo. Proto ten výsledek takhle vypadá.

První dva góly vám Finové dali z předbrankového prostoru, třetí šel do růžku nad lapačku. Dalo se s ním něco dělat?
(přemýšlí) Trefil to dobře. Samozřejmě jsem chtěl klukům pomoci a myslím, že jsme se do zápasu docela vraceli. Začali jsme tlačit, ale oni bohužel okamžitě odpověděli. To vždycky pošle váš tým dolů. Ale musíme se dívat na tu pozitivní stránku, že jsme chodili důrazně do brány a Finům jsme naopak moc šancí nedovolovali.

Jak jste se osobně cítil v prvním ostrém zápase sezóny?
V první třetině jsem se docela dostal do tempa, měl jsem nějaké zákroky. Škoda ale toho gólu na konci třetiny. Od té doby jsem tam vlastně už jenom stál. Byl to zvláštní zápas, ale takový je hokej.

Nebyl to až nezvyk, že jste Finy kromě první třetiny přehrávali?
To je pravda, většinou tlačí oni nás. My jsme ale na domácím turnaji, tak jsme do toho chtěli jít naplno. To se nám dařilo a považuju to za pozitivum, i když výsledek není dobrý. Jsme ale teprve na začátku sezóny a máme spoustu času se zlepšit.

Takže převažují spíše pozitivní dojmy?
Musíme se na to dívat pozitivně. Myslím, že naše hra byla dobrá, a na tom bychom měli stavět.

Jak se vám líbila atmosféra v pardubické aréně? Čtyři a půl tisíce diváků vytvořilo zápasu velice slušnou kulisu.
Atmosféra byla dobrá. Na loňských turnajích, kromě Brna, byla vždy komornější. Fanouškům děkujeme a doufám, že jich v sobotu a neděli přijde víc.