Header image
«
»
  • Reprezentace dala jediný gól. Už i loni jsme hráli spíše z obrany, zametá obavy Irgl

    29.08.2013 | Ondřej Kubát
    Reprezentace dala jediný gól. Už i loni jsme hráli spíše z obrany, zametá obavy Irgl

P a r d u b i c e - Na neplodnost v koncovce znovu doplatili čeští hokejisté. V zahajovacím utkání Českých hokejových her podlehli v pardubické ČEZ Areně Finsku 1:3. O jediný zásah Hadamczikova výběru se postaral ve třetí části Zbyněk Irgl, bylo to však zoufale málo.

Tento článek patří k zápasu FIN - CZE 3:1

Do ČEZ Areny v Pardubicích zavítala nepříliš vysoká návštěva necelých pěti tisíc fanoušků. Ti se těšili na výkon českého výběru, gól si ale nakonec zakřičeli pouze jednou.

"Nemyslím si však, že bychom hráli v předbrankovém prostoru špatně. Ale řekl bych, že je škoda první třetiny, respektive našeho výkonu v ní. Finové do ní vlétli, byli všude o krok dřív, měli více ze hry, lepší pohyb," litoval Zbyněk Irgl, útočník českého týmu.

Zklamaný byl i Jan Kovář, jeho parťák z první útočné lajny. "Dali jsme sice jen jeden gól, ale nemůžeme vše hodnotit podle jediného zápasu, to musíme až na konci turnaje," zůstával nad věcí.

"Byl jsem ovšem na ledě od toho, abychom dali více gólů, takže nemůžu utkání proti Finsku hodnotit pozitivně," přiznal. "Musíme pořádně pracovat, aby se k nám přiklonilo štěstí a abychom začali dávat více gólů," dodal vzápětí.

Na duelu série Euro Hockey Tour proti Finsku však Zbyněk Irgl našel i pozitivní věc. "Řekl bych, že s přibývajícím časem jsme hráli lepší hokej, dostávali jsme se do zápasu. Z naší strany byla nejlepší třetí třetina."

Svěřenci Aloise Hadamczika se tak budou muset odrazit do dalších duelů právě od závěru utkání proti Finsku. A hlavně budou muset začít dávat branky. Nepomohl ani fakt, že Češi vyhráli na střely 42:24.

"Už minulý rok jsme hráli z obrany, nemyslím si, že hrát na 1:0, 2:1 a podobné výsledky je nějak špatné. Je pravda, že jsme dávali málo gólů, ale málo jsme jich i dostávali. Hráli jsme defenzivní styl," vzpomněl si na loňské střelecké trápení Irgl.

Snad to bude letos českým reprezentantům střílet lépe!