Header image
«
»
  • S Hubáčkem a Novotným si v lajně rozumíme, chválí své parťáky Zbyněk Irgl

    26.04.2013 | Pavel Kuba
    S Hubáčkem a Novotným si v lajně rozumíme, chválí své parťáky Zbyněk Irgl

Útočník běloruského Minsku hrajícího Kontinentální hokejovou ligu Zbyněk Irgl nastoupil k prvnímu utkání Českých hokejových her v útočné formaci s Petrem Hubáčkem a Jiřím Novotným. První česká formace se pak postarala o dva ze tří gólů domácího celku. Po vítězství 3:2 nad Finskem a klopýtnutí Ruska ve Švédsku se tak výběr vedený koučem Aloisem Hadamczikem přiblížil k obhajobě prvenství z loňského ročníku Euro Hockey Tour.

Tento článek patří k zápasu CZE - FIN 3:2

Zbyňku, úvod zápasu byl zcela v režii vašeho týmu. Nemyslíte, že jste Finy vaší aktivní hrou zaskočili?
Možná to tak bude, podobně skvělý vstup do zápasu s Finskem si snad ani nepamatuji, výrazně jsme je přehrávali. První třetina byla jedna z nejlepších, které jsme proti Finům kdy odehráli.

Nechtěl jste si spíš svůj gól schovat na sobotu, kdy na vás čeká stý zápas v reprezentaci?
Bohužel v sobotu ani v neděli už hrát nebudu, protože mě trápí zdravotní problémy. Dostal jsem antibiotika a budu se léčit. Na stý zápas si tedy budu muset ještě počkat.

Takže až do Stockholmu?
Kéž by. To je ale spíše otázka pro trenéra.

Můžete alespoň nastínit, čeho se váš zdravotní problém týká?
Nejedná se o nic většího, trápí mě nosní dutiny, věřím ale, že to do šampionátu bude dobré. Ale nechci nic riskovat, jsem domluven s doktorem, že to raději pořádně vyléčím teď, než abych přijel na mistrovství a za dva dny lehnul.

Jaké je tajemství vaší útočné formace s Novotným a Hubáčkem, které se dnes opět dařilo?
Hlavní složkou je pohyb Petra Hubáčka. On je doopravdy alfou a omegou, protože kamkoliv jedete, on bruslí s vámi, zdvojuje vás a pomáhá vám. Každému mančaftu dělá velký problém, pokud soupeř dobře bruslí, to se nám zatím daří.

A Jiří Novotný pak jistí útok ze zadních řad?
Je to tak. Jsme třeba v některých fázích tak domluveni, že Jirka pohlídá úplně zadek, aby nám někde někdo nefrnknul, a my s Petrem zatím valíme dopředu. Navíc už se nějakou dobu vzájemně známe, spolupráce nám sedí.

Spekuluje se, že by do Švédska mohlo dojet až deset hráčů z NHL. Myslíte si, že hráči, kteří teď jsou v Brně, chytli svoji šanci pořádně za pačesy?
Nemáme tady špatný mančaft, ovšem Euro Hockey Tour je zcela odlišný turnaj než světový šampionát. Je to přehlídka těch nejlepších z nejlepších. Tam to bude o něčem zcela jiném, i když tohle je spíše otázka pro trenéry.

Petr Hubáček dostal jako cenu pro nejlepšího hráče hodinky, ale oznámil nám, že je nenosí. Neděláte si na ně zálusk?
Už jsem se na ně díval a líbily se mi. Tak uvidíme. (smích)