Header image
«
»
  • Naše častá vyloučení nás potopila, shodují se po porážce s Finy Hertl s Rachůnkem

    09.02.2013 | Redakce
    Naše častá vyloučení nás potopila, shodují se po porážce s Finy Hertl s Rachůnkem

M a l m ö - Utkání proti Finsku nedopadlo zdaleka tak dobře jako první vystoupení na turnaji, kdy Češi přehráli švédský tým. Finům se v sobotním utkání dařilo vše a nad českým mužstvem v pohodě zvítězili 3:0. Čeští hokejisté se shodli na tom, že nejvíc elánu jim brala vyloučení. V utkání se naopak překvapivě dobře jevila čtvrtá lajna, která často soupeře zaměstnávala. Tomášové Hertl s Rachůnkem se oproti prvnímu utkání značně zlepšili a patřili mezi nejaktivnější.

Tento článek patří k zápasu FIN - CZE 3:0

Co na nemastném výkonu českých hráčů vypíchnout? Moc toho není. Oproti prvnímu zápasu proti Švédsku o sobě dávala výrazněji vědět hlavně čtvrtá formace, v níž spolu s relativně zkušeným Ivanem Rachůnkem hraje jeho bratr Tomáš spolu s dalším mladíkem Hertlem. Oba hokejisté se v sumarizování prohraného utkání vesměs nelišili.

Myslím, že jsme do zápasu vstoupili celkem dobře a měli jsme dost šancí. Sice jsme dostali na začátku gól, ale v dalším průběhu jsme příležitosti ke skórování měli. Do druhé třetiny jsme vstoupili laxně, nabrali jsme hodně vyloučení, dokonce měli tři za sebou, což nás potopilo,“ řekl Tomáš Hertl

Druhý Tomáš z formace řekl, že tým odpadl proti výborně bruslícím Finům také fyzicky. Před poslední periodou jsme si řekli, že nemáme co ztratit, následně jsme je tlačili, ale oni hráli chytře. Nevydrželi jsme makat tak, jako se nám to dařilo po celý zápas proti Švédům.

Hertl přidal také možný důvod častých vyloučení proti týmu Suomi. „Řekl bych, že Švédsko má šikovnější hráče a Finové jsou víc bruslivý tým. Tak nás dnes hodně motali," což způsobovalo častá vyloučení hráčů se lvem na prsou.

Čeští hráči po první utkání mluvili o touze turnaj vyhrát. Po dnešní prohře a pouhých třech bodech v tabulce Oddset Hockey Games budou muset spoléhat na aktivní hru celého týmu, nejen čtvrté formace. Navíc, celkové prvenství v Malmö už nemají ve vlastních rukou.