Header image
«
»
  • Skvělý výkon, budeme se z něj odrážet, září Fin Julius Honka po výhře nad Rusy

    22.04.2018 | Šimon Sedlařík
    Skvělý výkon, budeme se z něj odrážet, září Fin Julius Honka po výhře nad Rusy

Na ledě nebyli lepším celkem, první body na Carlson Hockey Games však dokázali urvat právě oni. Finové v dalším duelu pardubického turnaje úspěšně odolali ruskému tlaku, sami dvě minuty před koncem nečekaně udeřili a favorita s několika olympijskými vítězi z Koreji odsoudili ke druhé porážce v řadě. „Udělali jsme vše tak, jak jsme si před zápasem předsevzali,“ potěšilo finského beka Julia Honku, jenž si při vítězství 2:1 připsal asistenci na Sallinenovu rozhodující trefu.

Tento článek patří k zápasu RUS - FIN 1:2

Reprezentace země tisíce jezer na východě Čech zaznamenala první zisk, v úvodním střetnutí totiž podlehla sestavě trenéra Jandače. „Byl to první zápas, takže jsme se všichni teprve hledali. Ten dnešní byl očividně o dost povedenější, všichni hráli mnohem lépe. Výhrou nad Rusy jsme udělali velký krok kupředu,“ přikyvuje obránce Dallas Stars.

Tříbodový večer se pro Finy přitom vůbec nerodil lehce. Urputný protivník je nejen přestřílel, ale po většinu času i herně přehrával, ve třetí části navíc mohli zvrátit vedení na stranu sborné Sošnikov či Michejev. „Mají dobrý tým a v něm opravdu šikovné kluky, to rozhodně. Na druhou stranu – my taky. Předvedli jsme perfektní výkon a budeme se z něj odrážet,“ vypráví Honka, jenž sám za vyrovnaného stavu rozezněl konstrukci Šesťorkinovy svatyně.

Ruské výrazy tak byly po šedesáti minutách více než výmluvné. Svěřenci Ilji Vorobjova, ač velcí favorité, museli skousnout po domácí porážce se Švédy druhou ztrátu za sebou. „Takhle to nebereme. Nekoukáme, kdo je na druhé straně, prostě hrajeme svůj hokej a chceme uspět. A že tlačili? Tlak je na vás pořád, vždyť hrajete za svou zemi, to ale z hlavy musíte v tu chvíli úplně vytěsnit a hru si jenom užívat,“ popisuje majitel zlata z MS juniorů 2014.

Před závěrečnou bitvou proti Tre Kronor si jejich modrobílí sousedé výrazně zvedli sebevědomí. V seriálu EHT se nyní počítá každý bod a na vedoucí Čechy ztrácejí Finové pouhý jeden. „Poslední duel bude hodně narychlo, hrajeme už v neděli a ve stejný čas. Jednoduše si do něj vezmeme všechna pozitiva ze zápasu s Rusy. Na několika věcech nicméně pořád musíme zapracovat, taky se podíváme, jak vůbec hraje soupeř. Znovu ale říkám – dnes to bylo opravdu dobré,“ potvrzuje na závěr spokojeně Julius Honka.