Header image
«
»
  • S Hanzlem nám to sedí, říká Nestrašil. Proti Švédům dal rozhodující gól

    21.04.2018 | Klára Petrásková
    S Hanzlem nám to sedí, říká Nestrašil. Proti Švédům dal rozhodující gól

Dva zápasy, tři body. Andrej Nestrašil je v Pardubicích zatím hodně vidět, pomáhá mu fungující i spolupráce s Robinem Hanzlem. Právě tato dvojička se v duelu se Švédy podílela hned na dvou brankách a velkou měrou se podepsala pod výhru 3:1. Díky ní Češi už po dvou dnech obhájili loňské prvenství na Carlson Hockey Games.

Tento článek patří k zápasu CZE - SWE 3:1

Do duelu se Švédskem jste vstoupili podstatně aktivněji než ve čtvrtek proti Finům. Byl právě tento styl hry tím, kterým jste se před zápasem chtěli prezentovat?
Velmi dobře jsme do zápasu nastoupili, první třetinu jsme Švédy přehrávali. Pustili jsme je ale k jedné šanci, ze které dali gól. Ve druhé třetině se to zase trochu otočilo, tlačili oni nás. Furcháček (Dominik Furch) to ale zavřel, chytal fantasticky. V poslední části to byl docela vyrovnaný hokej a naštěstí jsme byli my ti, co dali rozdílový gól. Podle mě bylo utkání se Švédy trochu lepší než s Finy. Líp jsme nastoupili a celkově jsme taky hráli lépe. Taky jsme nedělali zbytečné fauly.

Jak jste zmínil, druhá třetina nebyla z vašeho pohledu tolik povedená jako první. Hráli Švédové po přestávce lépe, nebo jste vy trochu polevili?
Podle mě trošku od obojího. Oni si po první třetině určitě něco řekli, asi na to chtěli vlítnout trochu víc. My jsme zase lehce polevili a začali dělat zbytečné chyby v rozehrávce. Já sám jsem dvakrát ztratil puk na útočné modré, což by se nemělo stávat. Zbytečně jsme jim puk odevzdávali a oni chodili hned do útoku. Naštěstí jsme se z toho ale vzpamatovali a do poslední třetiny šli pozitivně.

Mezi třemi tyčemi Švédska stál Magnus Hellberg, jenž na bruslích měří více než dva metry. Je v bráně vůbec nějaké místo, když v ní stojí tak vysoký gólman?
Samozřejmě je to těžké, když je gólman velký. Ale na téhle úrovni jsou všichni brankáři dobří. Francík (Pavel Francouz) taky tak vysoký není a chytá fantasticky, Domino (Dominik Furch) to samé. Člověk si nevybere, jestli tam bude stát dvoumetrový chlap nebo metr osmdesát pět. Na druhou stranu je méně pohyblivý v situacích, jako byl náš gól. Když jde nahrávka ze strany na stranu, hůř se tam dostává. My jsme toho využili.

V jednom útoku jste nastoupil s Robinem Hanzlem a zdálo se, že spolupráce vám více než svědčila. Dali jste dva góly…
S Hanzim si vyhovíme, on je fantastický centr a hraju s ním hrozně rád. Nejdřív krásný gól dal a potom mě našel u zadní tyče. Já už střílel jen do prázdné brány. Myslím, že jsme si spolu zápas užili a bylo by fajn, kdybychom spolu takhle pokračovali.

Vy sám jste se trefil po Hanzlově zadovce v prostoru brankoviště. Čekal jste, že taková nahrávka přijde?
Čekal, Hanziho znám velmi dobře. Jestli někdo střílí ještě míň než já, tak je to právě on (směje se). Tušil jsem, že už střílet nebude, proto jsem nastavil hůl a čekal, že to bude cpát na zadní tyč. Sleduju o už dlouho a vím, jak hraje. Já mu na ledě věřím, že kamkoliv pojedu, bude vědět, kde jsem. A myslím, že to čeká i on ode mě.

Zajímavostí určitě je, že jak vy, tak právě Robin Hanzl působíte v Nižněkamsku. Potkáváte se i tam v jedné lajně?
Občas se spolu nachomýtneme, ale ne moc často, protože oba hrajeme centra. Většinou on hraje v první lajně a já ve druhé, ale někdy se spolu scukneme třeba na přesilovce. Některým dvojičkám to ale nějakým způsobem vyhovuje, proti Švédsku nám to spolu docela lepilo. Měli jsme k sobě Matěje Stránského, který je hrozně silovým hráčem a chodí do těla, spoustu puků vystřelí a tlačí se do brány, což je taky potřeba.

Vnímáte i díky zmiňované fungující spolupráci větší šanci dostat se do konečné nominace?
Takhle o tom vůbec nepřemýšlím. Chodím na zimák s tím, že si to chci užít. Je tu dalších spoustu hráčů, kteří hrají velmi dobře, a s kým jdu na led, s tím si chci rozumět co nejvíc. Většinu zápasů jsme odehráli spolu s Hanzim, takže nějaká vazba tam asi je, nicméně to je otázka spíš na trenéra.

Když porovnáte utkání s Finy a se Švédy, v čem byl největší rozdíl? Byl to třeba menší počet obdržených trestů?
Ano, hlavně jsme se museli zbavit oslabení. Proti Finsku jsme měli devět vyloučených, a to je hrozně moc. Teď jsme jich měli daleko méně, což samozřejmě pomůže. Člověk pošetří trochu síly a má pak víc času hrát pět na pět.

V posledním klání na Carlson Hockey Games vás čeká ruská sborná. Co od tohoto soupeře vy osobně očekáváte vzhledem k tomu, že přes sezónu působíte v Rusku?
Nevím přesně, s jakou nastoupí sestavou, ale v Rusku jsou hodně technicky vybavení hráči. Budou hodně nabruslení, asi se nebudou tolik tlačit do brány. Co se ale týká techniky a situací jeden na jednoho, v tom jsou hodně silní. Budeme si muset dávat pozor na rychlé protiútoky a přesilové hry, ty mají hodně nebezpečné.