Header image
«
»
  • Carlson Hockey Games odstartováno, České Budějovice znovu ožily hokejem

    28.04.2017 | Filip Kortus
    Carlson Hockey Games odstartováno, České Budějovice znovu ožily hokejem

Po pěti letech se vrátil národní tým do Českých Budějovic a na úvod Carlson Hockey Games připravil pro nadšené fanoušky dramatickou podívanou s vítězným koncem. Svěřenci trenéra Jandače sice už v osmé minutě prohrávali o dvě branky, ale to je nepoložilo a aktivním výkonem si došli pro zasloužené tři body. V sobotu je na programu střetnutí Čechů se Švédy a Finů s Rusy.

České Budějovice jsou hokejové město a na vlastní kůži to ve čtvrteční podvečer poznaly i národní mužstva Finska a České republiky. Na první utkání Carlson Hockey Games dorazilo do Budvar arény přes šest tisíc fanoušků, kteří reprezentačnímu týmu připravili parádní kulisu.

Nejen na utkání panovala výborná atmosféra. Hokejové prostředí mohli čeští hokejisté pocítit již v centru města, kde nechybí plakáty či upoutávky na Euro Hockey Tour v jihočeské metropoli. Kolem stadionu připravili organizátoři fanouškovskou fanzónu s bohatým programem. Přichystáno bylo i velkoplošné plátno s přímým přenosem z utkání. Jedinou kaňkou bylo nepříznivé počasí, které na jihu Čech panovalo po celý čtvrtek.

Podporu ocenily i největší hvězdy Jandačova výběru. „Byli vynikající, užil jsem si to. Podporovali nás i při nepříznivém stavu. Jsem rád, že jsme vyhráli i pro ně,“ říkal po utkání Jakub Voráček. Přidal se i řízný obránce Radko Gudas, který v první třetině svižnou střelou rozezvučel tyč. „Maximálně jsem si to užíval. Po celý zápas nás podporovali, je to tu úplně jiné než v Americe. Tady nás fanoušci hnali od prvních minut,“ kvitoval obránce s trojkou na dresu.

Čtvrtý díl Euro Hockey Tour pokračuje v sobotní odpoledne. Od 13:00 čeká fanoušky souboj Ruska, které se v Českých Budějovicích představí poprvé v turnaji, s Finy. Od 17:00 přijde na řadu hlavní tahák dne, kdy Češi vyzvou Švédy. Nabitý tým Tre Kronor si do Čech přivezl hned třináct hráčů z NHL, v brance jim bude čelit Pavel Francouz. Prostor dostane i českobudějovický rodák Roman Horák, který se představí po delší době ve svém mládežnickém klubu.

Foto: Martin Kurfiřt