Header image
«
»
  • Jandač viděl negativa v přesilovkách a produktivitě, potěšil ho Kämpf s Dvořákem

    18.12.2016 | Jan Tajzler
    Jandač viděl negativa v přesilovkách a produktivitě, potěšil ho Kämpf s Dvořákem

Trenér národního týmu Josef Jandač se po utkání se Švédském vyjádřil jak k samotnému zápasu, tak i k celkovému hodnocení Channel One Cupu. Lodivod české reprezentace doufá, že už na příštích turnajích nezažije divoké cestování mezi dvěma zápasy ve dvou dnech. Velké mínus dává svému týmu za přesilovky a koncovku, naopak pozitiva vidí kouč v nováčcích a mladých hráčích, kteří měli možnost poznat úroveň mezinárodního hokeje.

Tento článek patří k zápasu CZE - SWE 4:1

Jak byste zhodnotil utkání se Švédskem, které bylo určitě povedenější než ta předchozí? Co se vám podařilo změnit?
Důležité bylo, že jsme dali góly a dostali se do vedení, takže jsme nemuseli dotahovat výsledek. Zlepšili jsme hru v jak v útočném, tak i v obranném pásmu a předvedli jsme větší sílu v osobních soubojích. Orazili jsme si jeden den a myslím, že to bylo znát. Celkově to byl zodpovědný výkon celého týmu včetně brankáře.

Ta jednodenní pauza se jeví jako zásadní argument, protože to co vám chybělo v utkání s Ruskem, mohlo dnes chybět Švédům. Dá se říci, že to dopadlo spravedlivě, protože ten den volna přeci jen může hrát roli?
Na krátkodobých turnajích to tak je, stejně tak i třeba na Mistrovství světa, když se hrají zápasy den za dnem, tak mužstvo samozřejmě únavu má. My jsme navíc měli také složitější cestování, takže to nebylo jen o tom zápase, ale i o tom cestování. Ale na těchhle turnajích to tak chodí.

Dnes jste zařadili do prvního útoku Davida Kämpfa, kterému se opět podařilo výborným výkonem navázat na předchozí zápasy, dnes navíc vstřelenou brankou. Jaký je váš názor na jeho hru?
Hrál dobře celý turnaj a patřil k našim nejlepším útočníkům, i proto jsme se dnes rozhodli ho zařadit do první pětky a hlavně dnes hrál poprvé na své pozici na centru.

Jak velký vliv na něj mohlo mít to, že hrál centra?
Myslím, že i v zápasech kdy nastupoval na křídlech tak hrál dobře. Na jeho adresu musím říct, že je taktický vyspělý a dokáže se sestavě přizpůsobit.

Švédům se dnes povedlo poměrně snadno vyrovnat, co podle vás rozhodovalo za vyrovnaného stavu?
My jsme ten první gól dostali po taktické chybě, tam zaváhali dva hráči na útočné modré čáře, myslím, že to byl zrovna Kämpf a bylo z toho přečíslení. Celkově rozhodlo to, že jsme si vedení vzali zpátky a udrželi druhou třetinu. Ve třetí třetině už jsme předvedli zodpovědný výkon.

Co vám ukázal celý turnaj? Dá se říci, že se v něm střídaly všechny možné pocity a emoce, ale také jste se museli popasovat s únavou a neobvyklou situací.
No já doufám, že to bylo poprvé a naposledy tenhle způsob cestování a způsob odehrání toho turnaje. Pozitiva vidím v tom, že jsme se dali dohromady na poslední zápas, pojedeme domů přeci jen s veselejší náladou. Dostali prostor další kluci, kteří si měli možnost vyzkoušet mezinárodní úroveň. Roste nám Kämpf, hlavu má srovnanou a myslím, že je na dobré cestě. Stejně tak i Dvořák, který odehrál dobře celý turnaj, doufám, že tito hráči by se postupně mohli stát stabilními členy kádru. Tragédii byly přesilovky a problém byla také produktivita útočníků.

Před turnajem jste měli spoustu omluvenek a někteří hráči byli povolání až na poslední chvíli, jak byste zhodnotil jejich výkony? Někteří zahráli velmi dobře, například Dvořák.
Když přišly omluvenky, tak jsem byl připraven dát možnost dalším hráčům a někdy právě tito hráči předvedou lepší výkony. Dvořák se dostal do nominace na úkor omluvených hráčů, ale zahrál velmi dobře a byl pro nás příjemným překvapením.

Co dalšího vás v turnaji zklamalo mimo už zmíněné přesilovky?
Jak už jsem říkal, byla to mizerná produktivita respektive neproduktivita našich útočníků. Když už jsme se dostali do šancí, například ve Finsku kdy jsme půlku zápasu hráli velmi dobře, ale nedokázali jsme dát goly. Stejně tak to bylo i s Ruskem ve 2. třetině, vytvořili jsme si poměrně dost brankových příležitostí, ale ta realizace kolem brány nebyla příliš šikovná, chyběla tam pohotová střela. Když už se na branku nadřeme, tak pak musíme hrát bezchybně do obrany, abychom měli šanci vyhrát i na jednu dvě branky.