Header image
«
»
  • Nebudeme se vymlouvat, ale bylo těžké rozhýbat nohy, hlásí střelec Tomáš Zohorna

    16.12.2016 | Lukáš Foff
    Nebudeme se vymlouvat, ale bylo těžké rozhýbat nohy, hlásí střelec Tomáš Zohorna

Ve druhém utkání čekal na svěřence Josefa Jandače nažhavený tým Ruska. Ten do zápasu vlétl velmi rychle a než stihli Češi rozjezdit nohy, prohrávali 3:0. Naději vykřesal šťastným gólem Tomáš Zohorna, jehož trefilo nahození Michala Jordána. Podle slov českého útočníka byla velká škoda, že ve druhé třetině nedala česká reprezentace branek víc, protože ji odehrála skvostně.

Tento článek patří k zápasu RUS - CZE 5:1

České reprezentanty čekal druhý hrací den ruského Channel One Cupu přetěžký úkol. Za soupeře totiž měli ruskou sbornou v čele s hvězdnými Dacjukem a Kovalčukem, navíc po náročném nočním přeletu z Finska do ruské metropole. „Spali jsme pět hodin po příletu a hodinu a půl ještě po obědě. Nechceme a nebudeme se na to vymlouvat, ale bylo těžké rozhýbat nohy, protože jsme přijeli opravdu pozdě. Holt tak to je a člověk se s tím musí poprat,“ odmítal nářky osmadvacetiletý Tomáš Zohorna.

Jakékoliv naděje českého týmu v mrazivé Moskvě odvála první třetina, do které Rusové vlétli ve velkém stylu a vyhráli ji jednoznačně 3:0. „Věděli jsme, že do nás půjdou hned od začátku. Kdybychom udrželi první část třeba 0:1, tak by ten zápas vypadal úplně jinak. Dali bohužel góly tři a to se potom hraje už těžko v dalších třetinách,“ dodává sklesle rodák z Havlíčkova Brodu.

Přesto však druhá část byla úplně jiná. Češi ji odehráli báječně a jednoznačně přestříleli svého soupeře. Z velkého počtu příležitostí se však ujala jediná, a to právě šťastná teč Tomáše Zohorny. „Zřejmě si Rusové mysleli, že to půjde samo, takže trošku polevili. My jsme však hráli líp a donutili jsme je dělat chyby. Je škoda, že jsme nedali ještě alespoň jednu nebo dvě branky,“ lituje forvard Chabarovsku.

Jeho gól kontroloval videorozhodčí poměrně dlouhou dobu, ale český útočník nepochyboval o tom, že jej uzná. „Věděl jsem, že jsem tam byl úplně poslední hráč, nikomu jsem nebránil a pouze mě to trefilo do holení. Kluci se začali radovat, tak jsem začal taky. Já jsem to ani pořádně neviděl,“ popisuje jediný český zásah jeho autor.

V Ledovém paláci, do kterého se vměstnalo více než jedenáct tisíc fanoušků, panovala výborná divácká kulisa. „Věděli jsme, že bude vyprodáno, protože Rusové zítra slaví svátek. Atmosféra byla fajn, i když diváci fandili Rusákům. Mrzí nás to, chtěli jsme je porazit,“ uzavírá člen třetího českého útoku Tomáš Zohorna.