Header image
«
»
  • Timra je hostitelem druhého zápasu Čechů na území Švédska

    19.04.2015 | Josef Cestr
    Timra je hostitelem druhého zápasu Čechů na území Švédska

Čeští hokejisté odehrají od 15 hodin druhý zápas na švédském území v řadě. Svěřenci Vladimíra Růžičky dokázali v posledním vzájemném zápase prolomit sérii předchozích dvou neúspěchů. Touto výhrou se Češi dotáhli v EHT na Finsko a Rusko. Šance Čechů na lepší umístění ještě stále existuje.

Tento článek patří k zápasu SWE - CZE 2:1

První vzájemný zápas absolvovali oba týmy v rámci turnaje Karjaly na území Helsinek v Hartwall Areně. První třetina ještě branku nepřinesla, ale vstup do druhé třetiny měli lepší švédští hokejisté, kteří vstřelili dvě rychlé branky. Poté se dočkali Češi obratu v zápase po brankách Filippiho, Zámorského a Smoleňáka, který nevydržel moc dlouho zásluhou vyrovnávací branky Pettersona. V samostatných nájezdech rozhodl o vítězství Švédska Linus Klasen.

Čtyři dny před Vánocemi hostila O2 Arena odvetný zápas. V něm se hokejisté české trikolóry dostali do vedení 3:0. Tre Kronor předvedli i tentokrát velmi dobrý vstup do druhé třetiny, ve které se jim povedlo během dvou minut vyrovnat. Naději dala českému národnímu výběru branka Ondřeje Němce, kdy vedli domácí o jednu branku. Jenže ani toto vedení nestačilo, hosté přidali další tři branky a vyhráli tak na českém území 6:4.

Před dvěma dny se odehrál třetí duel ve švédském městě Umea. Již v osmé minutě se dostali Češi do vedení 1:0 po brance Martina Zaťoviče a v tomto poměru odešli hokejisté do kabin. Druhá třetina už nabídla vyšší tempo, branka ale v této dvacetiminutovce napadla. O to byla třetí perioda na branky bohatší. Adam Polášek nejprve dostal Čechy do vedení, aby o tři minuty později snížil stav utkání Marcus Sörensen. To bylo ale vše, na co se domácí zmohli. Čeští hokejisté přidali ještě další dvě branky a povedlo se jim tedy vyhrát po předchozích dvou neúspěších.

Druhý den po zápasu se hokejisté obou zemí přesunuli do švédského Sundsvallu, aby mohli v nedaleké Timře ještě v podvečer absolvovat trénink. Dnes brzy ráno se účastnili čeští hokejisté ještě rozbruslení, na kterém obdrželi několik pokynů od trenérů národního celku.